Norske JulesangerNorske Julesanger

Gratulerer - dette er "a collector’s item"!

De norske julesangene på denne kassetten ble innspilt "live" i den kjente Norsk-Amerikanske kirken i Brooklyn, populært kalt "the 66th Street Church". Teknisk perfeksjon loves ikke men atmosfæren er ikke til å ta feil av.

Møtene som ble holdt på norsk var regelmessige der i mange, mange år – men nå er dette en saga blott. Det er derfor verdifullt å ha denne innspillingen med Rolf Reinertsen ved orglet som gir et orkesterlignende akkompagnement til solistens stemme – og dette fyller kirkesalen slik de som var til stede vil huske det.

De som var heldige nok til å oppleve “Vi Synger Julen Inn” gjennom årene vil aldri glemme det – det utgjør de varmeste juleminner blant norsk-amerikanere.

Sangeren Kjell Andreassen (som i sin ungdom var med i den kjente duoen Kjell og Odd ) og organisten Rolf Reinertsen var begge medvirkende i den årlige musikk-begivenheten i 66th street kirken.Her kan du lytte til en av sangene:

"Deilig er jorden"

I disse kjente julesangene vil du oppleve den fulltonende orgel musikken som bare Rolf Reinertsen kunne frembringe den – han gav solisten den best mulige støtte i noen av de mest kjente "julens sanger":

Jeg er så glad hver julekveld
Deilig er jorden
Kimer I klokker
Jeg synger julekvad
Her kommer dine arme små
Deilig er den himmel blå
Julekveld
Det kimer nå til julefest
Glade jul
Du grønne glitrende tre
Et barn er født I Betlehem
No koma Guds englar med helsing
Nu vandrer fra hver en verdenskrok
O Jul med din glede

Kassetten er en nostalgisk souvenir av atmosfæren vi husker fra en av de mest kjente og mest verdsatte norsk-amerikanske kirkene i Brooklyn.

Kassetten kan bastilles fra:

Nordic Records, Box 130, Radio City Station, New York, NY 10101-0130

Mens opplaget varer: $10.00 postpaid (USA), ($5.00 flypost internasjonalt).

See this page in English

Norske Julesanger